18 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών

Για άλλη μια φορά στις 18 Απριλίου η κοινότητά μας θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών, τιμώντας την επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών πριν από 87 χρόνια (το 1925).

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνών είναι:
"Δορυφόροι Amateur Radio: Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια στο Διάστημα" …αφιερωμένο στην έναρξη λειτουργίας των ραδιοερασιτεχνικών δορυφόρων OSCAR 1 (12 Δεκεμβρίου 1961) και OSCAR 2 (2 Ιουνίου, 1962).

Οι Ραδιοερασιτέχνες, πρωτοπόροι στον τομέα των επικοινωνιών, εδώ και 50 χρόνια επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δορυφόρων και αισθάνονται ως πολίτες όλου του κόσμου. Οι επικοινωνίες μέσω δορυφόρων είναι πραγματικά συναρπαστικές και δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτε άλλο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της IARU REGION 1 καλεί όλους τους ραδιοερασιτέχνες να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών με κατάλληλες δραστηριότητες.

Καθε μέρα που περναει τα ειδικά "εορταστικά" διακριτικά αυξάνονται συνεχώς...δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω την λίστα με τα διακριτικά αυτά...

This year, a Region 2 initiative, several special callsigns will be on the air. So far the following have been declared: