Εαρινή Συνάντηση στά 40μ.

10 Απριλίου 2016 - Εαρινή Συνάντηση στά 40μ.
10:00 έως 14:00 τοπική ώρα

Το AthensQRPnet το περιοδικό SV-QRP και το AegeanDXgroup διοργανώνουν την συνάντηση αυτή για πειραματισμό επικοινωνίας μέσα στον Ελλαδικό χώρο, και όχι μόνο, με χαμηλή Ισχύ και κεραίες αποκλειστικά (κατά την δύναμη εκάστου) NVIS.

Το πρόγραμμα λοιπόν έχει ως εξής :

Στα 30 πρώτα λεπτά κάθε ώρα να είμαστε αποκλειστικά στα 40 μ. Στην συχνότητα 7090 ΜHz συχνότητα QRP ή 7135MHz αν υπάρχει πρόβλημα στην προαναφερθείσα.

Θα συζητήσουμε και θα γνωριστούμε απ' τον αέρα, θα ανταλλάξουμε το QTH Locator και θα δηλώσουμε τις συνθήκες εργασίας (μηχάνημα – κεραία).

Τα άλλα τριάντα λεπτά της κάθε ώρας θα μπορεί κάποιος αν θέλει να δουλέψει στις περιοχές 15μ ή 10μ μόνο με ελεύθερη κεραία και QRP Ισχύ.

Θά ήταν ευχάριστο να λάβουμε και ημερολόγια στό svqrplab@gmail.com σε μορφή cabrillo ή κάτι παρόμοιο έχοντας και την ένδειξη του QTH Locator ώστε να υπολογίσουμε αποστάσεις. Το QTH Locator ας το πάρουμε κι' από το qrz.com . Φωτογραφίες και περιγραφή κεραίας ευπρόσδεκτα.

Αυτό λαμβάνει και την μορφή ενός μικρού διαγωνισμού χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός αλλά για λόγους ηθικής ικανοποίησης των συμμετεχόντων θα δοθούν δύο βραβεία που αθλοθετούνται :

A) Το πρώτο βραβείο γι' αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα γενικώς. (ανεξαρτήτου μηχανήματος) από το AegeanDXgroup.

B) Το πρώτο βραβείο γι αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα με μηχάνημα Ιδιοκατασκευής. (ακόμα και κατασκευή από “κιτ”). Από το AthensQRPneT