Γυναίκα ραδιοερασιτέχνης από το 1933 γίνεται 108…και συνεχίζει!!!

Η Mary Cousins, πρώην W1GSC, στις 20 Σεπτεμβρίου γιόρτασε τα 108α γενέθλια της. Ήταν η πρώτη γυναίκα στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που έλαβε άδεια ραδιοερασιτέχνη. Τώρα διαμένει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Deer Isle.
Η Cousins γιόρτασε τα γενέθλια της με μια τούρτα διακοσμημένη με εικόνες από άρθρα τοπικών εφημερίδων από το 1908, τη χρονιά δηλαδή που γεννήθηκε.
Το γλύκισμα έφερε επίσης μια εικόνα του 1933 με την πρώτη της άδεια ασυρμάτου από την παλιά Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ραδιοερασιτεχνών, όταν η Cousins ήταν 24. (Η FCC ξεκίνησε να λειτουργεί το επόμενο έτος).
Η Cousins είπε ότι αν και δεν θυμάται πια τον κώδικα μορς τον χρησιμοποιούσε πολύ τότε για να αναμεταδώσει πληροφορίες για τον καιρό.
Τέσσερις γενιές της οικογένειάς της παρακολούθησαν την γιορτή της Cousins η οποία είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WFVX ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός τη δεκαετία του 1930 "ήταν κάτι που τα κορίτσια δεν το εκαναν και ολο τα αγόρια το έκαναν εκείνη την εποχή, και είπα, μπορώ να το κάνω και εγώ…. Και το έκανα"
Ο γιος της John είπε στον WFVX, "Όταν αποφάσιζε να κάνει κάτι, το πραγματοποιούσε, ήταν πεισματάρα. Όταν είχε βάλει στόχο να φτάσει τα 100, το ήθελε τοσο πολύ και το κατάφερε. Και τότε είπε, Λοιπόν, θα μπορούσα κάλλιστα να πάω στα 105. Το κατάφερε και αυτό. Τώρα έχει βάλει στόχο τα 110 και τα πάει μια χαρά μέχρι τώρα.